Share Print

NOFI BoomBag®

NOFI BoomBag er et oljelensesystem spesialdesignet for rask respons og minimale krav til båter og personell.

Prev Next

Det patenterte systemet regnes som verdens hurtigste utsettingssystem, og ga NOFI en innovasjonspris i 1998. Det er levert til aktører i alle verdensdeler som blant andre Kystverket, Statoil Færøyene, brasilianske Petrobras, BP Shetland, BP Indonesia, PAJ - Petroleum Assosiation of Japan, den finske Marinen og CCB Bergen.

NOFI BoomBag leveres i ulike lengder og dimensjoner, og består av lenser pakket i trekkspillformasjon i en bag, som igjen er foldet på pall. Systemet kan lagres på kai eller henger klar til bruk, eller på lager.

Utsetting

Ved utsetting kobles sleperen til båt og systemet sjøsettes. Operasjonen tar ca. 1 minutt etter at båten er på plass. Systemet taues til skadestedet med inntil 15 knops fart. Et drivanker tilkoblet systemet hives på sjøen for å sette ut lensen i ønsket posisjon. Bagen kan kobles fra slepebåten og ligge på sjøen, slik at båten frigjøres til annet br uk.

Operasjonelle krav

NOFI BoomBag med 300 meter lense opereres med 1-2 personer inkludert båtmannskap. Hvilken som helst båt med mer enn 50 Hk motor kan brukes. Etter bruk pakkes lensen i bagen som så foldes på pall. Inntak og pakking kan gjøres på under 30 minutter av 3-4 personer.