Share Print

NOFI Current Buster® 6

NOFI Current Buster ® 6 er den nyeste versjonen av NOFI Current Buster Serien.

Prev Next

Under opprydningsarbeidet etter Maccando, også kalt Deepwater Horizon-ulykken i April 2010 ble over 50 NOFI Current Buster (NCB) systemer brukt aktivt. Erfaringene fra dette, samt tidligere erfaringer, resulterte i utviklingen av vår nye NCB 6. Denne versjonen har en frontåpning på maksimalt 34 meter og kan aktivt samle olje i opp til 5 knop (hastighet målt gjennom vann), en kombinasjon som gjør den svært effektiv og fleksibel i bruk.

Egenskaper

Denne versjonen har en mer hydrodynamisk form som reduserer motstanden gjennom vann, noe som gjør systemet enda lettere å manøvrere.
Nett for oppsamling av drivved, bølge dempere og skvett-deksel som holder oljen på plass i separatoren. Sammen stabiliserer disse forbedringene væsken i den 65 m2 store midlertidige oppbevaringstanken. Et forbedret ventilsystem i bunn av denne tanken gjør at den lett slipper ut vann etter hvert som den fylles med olje. Samtidig gjør det nye ventilsystemet det mulig å sette ut og hente inn igjen begge veier.

Siden tradisjonelle oljelenser krever 2 båter og kan kun opereres i opp til 1 knop (målt gjennom vann) vil NOFI Current Buster 6 kunne være opp til 5 ganger raskere som et en-båts-system sammen med en Boom Vane.

I September 2011 kom Current Buster 6 på en imponerende andre plass i Wendy Schmidt Oil Cleanup X Challenge.